Community

BACK TO finale_winnerS

TSAI PEI-CHI

Designer of the Year

LOOKING FORWARD TO DAILY LIFE

In the face of the epidemic, there have been many changes and uncertainties in public relations, and many disturbances have arisen in society, causing people to feel anxious. In fact, it is not just the epidemic, but the society, politics, and economy we are in. Various types of negative news and events that have emerged […]

In the face of the epidemic, there have been many changes and uncertainties in public relations, and many disturbances have arisen in society, causing people to feel anxious. In fact, it is not just the epidemic, but the society, politics, and economy we are in. Various types of negative news and events that have emerged in recent years, such as the ongoing Russia-Ukraine war for almost a year, the collapse of cryptocurrency and stock markets, deeply affect the public and make people feel breathless.

The life we long for and aspire to is often the most ordinary, stable, and comfortable environment, just like air, sunlight, and water. Freedom and security are also part of it. We may not feel them when we have them, but we feel immense pain when they are taken away from us. This design for the daily life of the Chiang Kai-shek Memorial Hall area is centred around the return to normalcy. This site has great potential. It can be a city living room that welcomes everyone. People can gather, engage in activities, and share in this multifunctional space. Vibrant colours can encourage natural communication and bring smiles to people's faces. Currently, this land is used by the general public and tourists from all over the world, without a strong purpose. In the future, it is expected to be the same. After the epidemic, this site can be a place of rebirth, leading people to a more colourful and vibrant future.

This design focuses on the urban environment and user comfort. In response to the severe heat island effect in Taipei during the summer, this site serves as an important turning point in addressing this problem. By incorporating urban sunlight, solar radiation analysis, and wind flow analysis, the central plaza of the park is transformed. A multi-level green belt space is proposed to alleviate high temperatures during the day and create multi-level open landscape spaces. At the same time, the volumetric development also echoes to some extent people's aspirations and expectations for a better life.

SUBMIT YOUR ENTRY

Showcase your design to an international audience

SUBMIT NOW

Image: Agrapolis Urban Permaculture Farm by David Johanes Palar

Top

In the face of the epidemic, there have been many changes and uncertainties in public relations, and many disturbances have arisen in society, causing people to feel anxious. In fact, it is not just the epidemic, but the society, politics, and economy we are in. Various types of negative news and events that have emerged in recent years, such as the ongoing Russia-Ukraine war for almost a year, the collapse of cryptocurrency and stock markets, deeply affect the public and make people feel breathless.

The life we long for and aspire to is often the most ordinary, stable, and comfortable environment, just like air, sunlight, and water. Freedom and security are also part of it. We may not feel them when we have them, but we feel immense pain when they are taken away from us. This design for the daily life of the Chiang Kai-shek Memorial Hall area is centred around the return to normalcy. This site has great potential. It can be a city living room that welcomes everyone. People can gather, engage in activities, and share in this multifunctional space. Vibrant colours can encourage natural communication and bring smiles to people's faces. Currently, this land is used by the general public and tourists from all over the world, without a strong purpose. In the future, it is expected to be the same. After the epidemic, this site can be a place of rebirth, leading people to a more colourful and vibrant future.

This design focuses on the urban environment and user comfort. In response to the severe heat island effect in Taipei during the summer, this site serves as an important turning point in addressing this problem. By incorporating urban sunlight, solar radiation analysis, and wind flow analysis, the central plaza of the park is transformed. A multi-level green belt space is proposed to alleviate high temperatures during the day and create multi-level open landscape spaces. At the same time, the volumetric development also echoes to some extent people's aspirations and expectations for a better life.

AYDA-Awards Logo

The AYDA Awards is part of Nippon Paint’s vision to nurture the next generation of Architectural and Interior Design talents. It serves as a platform to inspire students of these disciplines to develop their skills through cross-learning.

Terms & Conditions

|

Privacy Policy